Nieuwsberichten

Prima idee, een verplicht vertrouwenspersoon op de werkvloer. Maar dan wel met criteria voor kwaliteit en onafhankelijkheid

Een vertrouwenspersoon op het werk voor seksuele intimidatie is een stap voorwaarts. Maar het is geen klus erbij voor een personeelsfunctionaris: echte onafhankelijkheid en een opleiding zijn een eerste vereiste.

Lees verder

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/prima-idee-een-verplicht-vertrouwenspersoon-op-de-werkvloer-maar-dan-wel-met-criteria-voor-kwaliteit-en-onafhankelijkheid~b16a216d/

Wetsvoorstel: Wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet in verband met het verplicht stellen van een vertrouwenspersoon

Iedere werknemer heeft recht op een sociaal veilige werkomgeving. Met dit initiatiefwetsvoorstel wil de initiatiefnemer iedere werknemer een wettelijk recht op toegang tot een vertrouwenspersoon te geven. Daarnaast wordt de positie van de vertrouwenspersoon in de organisatie versterkt. Het wetsvoorstel draagt bij aan het terugdringen van ongewenst gedrag op de werkvloer en het creëren van een veilige werkomgeving voor álle werknemers.

Lees verder:

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?id=2020Z18100&dossier=35592

Een ex-werknemer van Wehkamp krijgt 113.000 euro van het bedrijf omdat ze lange tijd voor een lager loon moest werken dan een mannelijke collega die hetzelfde werk deed. Dat bevestigt de webwinkel vrijdag na eerdere berichtgeving van de Volkskrant.

De 35-jarige vrouw had een rechtszaak aangespannen tegen Wehkamp. Het gerechtshof Leeuwarden zou binnen twee weken uitspraak doen, maar het winkelbedrijf wilde die uitspraak niet afwachten. Het betaalt daarom nu het geld, zonder overigens schuld te bekennen.

Lees verder: 

https://www.nu.nl/economie/6234190/vrouw-die-minder-loon-ontving-dan-mannelijke-collega-krijgt-1-ton-van-wehkamp.html

Interessante links

Weten wat ik voor uw organisatie kan betekenen?