Ik ben Criste Vergouwen

Wat leuk dat u wat meer over mij wilt weten. Mijn naam is Criste Vergouwen. Ik woon in het prachtige Mierlo (nabij Eindhoven), samen met mijn man, twee kinderen en onze hond. Ik heb Hotelmanagement en Personeelwetenschappen gestudeerd. Na mijn studie heb ik me ontwikkeld als HR Business partner. Sinds 5 jaar werk ik als zelfstandige en ben ik inzetbaar als HR professional, Talentmanager en coach gericht op zowel individuele als teamontwikkeling. 

Wat ik zo fantastisch vind aan het werken als zelfstandige is dat ik bij veel verschillende bedrijven 'in de keuken mag kijken' en uiteenlopende mensen mag ontmoeten. Inmiddels ben ik ook gecertificeerd extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit en sta ik ingeschreven in het Beroepsregistrer LVV. Daarnaast ben ik als coach aangesloten bij NOBCO. 

Kwaliteiten
Als vertrouwenspersoon ben ik toegankelijk en empathisch. Ik ben onafhankelijk en een strategisch denker die in staat is de verschillende belangen te onderscheiden, in conflictueuze situaties te opereren en afstand te behouden van de casuïstiek. Ik heb goed gevoel voor gedrag van mensen, onderlinge verhoudingen, organisatiecultuur en ik doorgrond situaties die ongewenste omgangsvormen kunnen veroorzaken. In mijn rol kan ik oordeelvrij doorvragen naar het doel van de melder en de wegen die de melder zou willen bewandelen. Ik beschik over een goed reflectievermogen en ben in staat om goede heldere feedback te geven. 

 

Vaardigheden
Voor een succesvolle uitvoering van het vertrouwenswerk, vind ik het belangrijk goed te kunnen luisteren en te kunnen zwijgen. Integriteit, betrouwbaarheid en communicatieve vaardigheden vind ik in mijn rol cruciaal. Evenals organisatiesensitiviteit en strategisch inzicht. Op basis van mijn bevindingen kan ik een geanonimiseerd verslag schrijven en aanbevelingen doen aan het management.

 

Kennis
Ik heb inzicht in sociale verschijningsvormen als discriminatie, geweld & agressie, (seksuele) intimidatie, pesten, integriteit en conflicten. Ik ken de bevoegdheden en verantwoordelijkheden die behoren tot de rol van vertrouwenspersoon. Ik blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen d.m.v. vakliteratuur, het volgen van trainingen en intervisies.

Naast mijn werkzaamheden als extern vertrouwenspersoon, ben ik ook inzetbaar als HR Business Partner en coach. Kijk voor meer informatie op: https://www.cristevergouwen.nl/

Weten wat ik voor uw organisatie kan betekenen?